Tatoeage Verwijderen

 

HOE WERKT EEN LASERBEHANDELING VOOR TATOEAGE VERWIJDERING
Wij werken met een Yag laser die ontwikkeld is om ongewenst tatoeage pigment uit de huid te verwijderen. De laser is in staat om zwarte, donkergrijze, donkerblauwe, rode en oranje tatoeages te behandelen. De laser verpulvert het pigment van de tatoeage waarna het lichaam deze opruimt. Na elke behandeling vervaagt de tatoeage steeds meer.

HOE GAAT DE EERSTE BEHANDELING IN ZIJN WERK?
Voordat de behandeling begint zal er een intake gesprek plaatsvinden, hier nemen we een lijst door met contra indicaties en kijken we naar je medische geschiedenis en vertellen wat je wel en niet moet doen na de behandeling. Hierna maken wij een foto van het behandelde gebied.

De specialist zal de laser instellen en de behandeling kan beginnen. Je zult het ervaren als elastiekjes welke tegen je huid worden geschoten, dit wordt door de meeste mensen ervaren als ongemak. Vaak duurt het laseren maar enkele seconde/minuten afhankelijk van de grootte van de tatoeage.

Zodra het laseren erop zit zal het behandelde gebied worden nagekoeld en deze wordt hierna ingesmeerd met de Fixing Touch. Deze crème zorgt dat de huid snel hersteld. Daarna wordt de huid afgeplakt met een gaas.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?
Er kan niet voorspelt worden hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het beste resultaat. In de meeste gevallen verdwijnt de tatoeage. In sommige gevallen blijft toch nog een (vage) schaduw van de oorspronkelijke tatoeage zichtbaar. De behandelingen kunnen variëren van 4-12 keer. De behandelingen vinden om de 6 weken plaats. Hele grote tatoeages kunnen niet in 1 keer behandelt worden.

WAAR MOET REKENING MEE WORDEN GEHOUDEN  VOOR EN NA DE BEHANDELING?
De behandelde huid moet gedurende zes weken voor en zes weken nade behandeling niet blootgesteld worden aan zonlicht/ solarium/ zonnebank. De huid waar de tatoeage zich bevindt mag niet zongebruind zijn. Voor u naar de behandeling komt dient u de haren (indien aanwezig) af te scheren. Na de behandeling is het raadzaam om de behandelde huid na te koelen met een coolpack. Verder is het belangrijk om de behandelde huid vijf dagen na te behandelen met een crème die geadviseerd wordt door de huidspecialist.

WANNEER MAG IK NIET BEHANDELD WORDEN?
Je mag niet behandeld worden wanneer:

  • Jouw tatoeage minder dan een jaar oud is
  • Je aanleg hebt voor het ontwikkelen voor keloïd littekens
  • Je huid eerder met littekenvorming of depigmentatie heeft gereageerd op een (tatoeage) laser
  • Je zwanger bent of borstvoeding geeft
  • Je medicatie neemt die de kans op verbranding verhogen (bijvoorbeeld antibiotica)
  • Je zongebruind bent of zelfbruinende middelen hebt gebruikt

ZIJN ER RISICO’S AAN EEN BEHANDELING VERBONDEN?
Aangezien er een risico is op blaarvorming na het laseren van de tatoeage is er altijd een kleine kans op infectie resulterende in littekenvorming of depigmentatie van de huid. Het is om deze reden van groot belang om de adviezen van je specialist op te volgen. Wanneer er blaarvorming optreed vragen wij je contact op te nemen met je specialist. Wanneer je na de behandeling (onbeschermd) in aanraking komt met zonlicht/ solarium/ zonnebank bestaat de kans dat de behandelde huid reageert met hyperpigmentatie (donker verkleuring). Deze verkleuring is vaak maar, niet altijd, van tijdelijke aard.

PRIJZEN:
1-5      cm2 €30,-
6-10   cm2  €55,-
11-20 cm2  €75,-
21-30 cm2 €90,-
31-40 cm2 €120,-
41-60 cm2 €150,-