Definitief Ontharen

Al meer dan 20 jaar onze passie en focus

 

Skin & Beauty Experts is hét adres voor definitief ontharen in Middelburg en omstreken!

Harsen, scheren en epileren is voor veel vrouwen en mannen het hele jaar door een terugkerend, tijdrovend en soms lastig ritueel, om dan nog maar niet te spreken over ingegroeide haren of een geïrriteerde huid na het scheren. De professionele IPL behandelingen van Skin & Beauty Experts bieden u de oplossing om, op een betaalbare, eenvoudige en pijnloze manier, bijna definitief van uw ongewenste haargroei af te komen! Skin & Beauty Experts streven de filosofie na dat de beste IPL-behandelingen voor definitief ontharen voor iedereen bereikbaar moeten zijn, dit noemen Skin & Beauty Experts de gun-factor. Want wie wil er nu niet kunnen genieten van een gladde huid zonder stoppels of ingegroeide haren? Daardoor is er bewust voor gekozen om met de allerbeste apparatuur te werken en om de IPL prijzen voor het definitief ontharen laag te houden zodat de behandelingen voor iedereen mogelijk zijn.

Waarom bij Skin & Beauty Experts:

 • Wij zijn met 20 jaar volledige focus en ervaring specialisten op het gebied van definitieve ontharing
 • Wij zijn goed opgeleid en hebben zeer ruime ervaring, veiligheid voorop
 • Discretie staat bij ons in het hoogste vaandel
 • Wij werken met het beste en gecertificeerde IPL systeem
 • Wij geven u duidelijke en eerlijke informatie
 • Wij behandelen alle locaties, bij mannen en vrouwen
 • Wij gunnen u de laagste prijs, omdat wij vinden dat iedereen hier gebruik van moet kunnen maken
 • Gratis en geheel vrijblijvend intake/ informatiegesprek

Beste prijs en goede resultaten:

Eindelijk betaalbaar definitief ontharen voor mannen en vrouwen!

Wij bieden de hoogste kwaliteit tegen een betaalbare prijs! De filosofie van Skin & Beauty Experts  is dat kwalitatieve behandelingen voor iedereen bereikbaar dienen te zijn. Wij werken dan ook met de beste apparatuur in resultaat, comfort (korte behandeltijd waarbij wij geen gel hoeven te gebruiken) en veiligheid (de beste apparatuur en volledige focus van onze ervaren specialistes) tegen lage behandelprijzen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk:

Wij vinden eerlijke en transparante voorlichting richting onze cliënten heel erg belangrijk.

Als een van de weinige praktijken maken wij dan ook precies inzichtelijk hoe de IPL behandeling in zijn werk gaat, leggen u uit waarom u meerdere behandelingen nodig heeft, wat het verschil is tussen het ene IPL systeem en het andere, wat het verschil is tussen IPL en Laser en wat u kunt verwachten. Wij houden er niet van om een niet reëel verwachtingspatroon te schetsen (iets dat helaas veel andere praktijken/ schoonheidssalons/ instituten wel doen). Wij staan voor eerlijke, open en transparante informatie onderbouwd door de wetenschap. In een notendop gaat de behandeling zelf als volgt:

1. De te behandelen zone dient 24 uur voorafgaand aan de behandeling te zijn geschoren zodat een kleine stoppel aanwezig is. Hierdoor kan het licht geleid worden naar het haarwortelzakje en de haarstamcellen.

2. Tijdens de behandeling worden het haarwortelzakje en de haarstamcellen ‘geraakt’. Deze worden vernietigd waardoor geen nieuwe haar meer geproduceerd kan worden.

3. De haar zal uitgroeien en er zal geen nieuwe haar meer geproduceerd worden, het resultaat: de definitieve verwijdering van de haar.

De IPL behandeling:

Om te begrijpen hoe definitief ontharen middels IPL werkt is het allereerst belangrijk te weten hoe het haar groeit en hoe met licht het haar effectief verwijderd kan worden.

De haar:

De haarwortel, ook wel haarfollikel genoemd, is verantwoordelijk voor de groei en productie van een haar, deze bevinden zich onder de huid. De haar welke zichtbaar is bestaat uit verhoornd materiaal (dode vezels welke opgebouwd zijn uit gekaretiniseerde proteïnen). Hierdoor zijn haren, evenals nagels gevoelloos.

Licht en warmte:

Afhankelijk van de kleur absorbeert een haar meer of minder licht. Ter illustratie: leg een witte en een zwarte steen in de zon en de donkere steen wordt warmer. Dat komt omdat de zwarte steen meer licht absorbeert. Ook de kleurstof melanine, welke onze haren kleurt (pigment), absorbeert licht. Dus hoe donkerder de haar hoe beter deze het licht absorbeert.

Ontharen met licht:

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Met IPL wordt een lichtflits afgegeven op de huid. De IPL maakt van de omschreven eigenschappen van licht gebruik om haren definitief te verwijderen. Daar waar de haar wordt gemaakt, in de haarfollikel. De lamp geeft in korte tijd (de flits) een grote hoeveelheid licht af welke door het pigment in de haren (melanine) geabsorbeerd wordt.

Het pigment in de haren zet het licht om in warmte en geleid de warmte naar de haarfollikel, waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, zowel langs de zijde als aan de voedingsbodem van de haar. Omdat de haarfollikel verantwoordelijk is voor de productie van een haar zal er, na een succesvolle behandeling, geen nieuwe haar meer geproduceerd worden. Omdat een haar dood/ verhoornd en gevoelloos materiaal is, is het, net als het afknippen van een nagel, niet pijnlijk.

De behandelde haren worden door het lichaam naar buiten gewerkt en de haarfollikel wordt door het lichaam afgevoerd.

Aantal benodigde behandelingen:

Voor een succesvol eindresultaat zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen noodzakelijk. Bij iedere cliënt en lichaamsdeel is dit verschillend. Veel cliënten zijn bij ons zelfs al met 6 of 8 behandelingen klaar en bij sommige cliënten zijn 13 behandelingen noodzakelijk. Wij hanteren dan ook altijd een gemiddelde van 6 tot 10 behandelingen.

Het aantal benodigde behandelingen komt door de verschillende haargroeicycli welke iedere haar afzonderlijk doormaakt. De haargroei is bij iedereen verschillend en is afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elke haar drie ontwikkelings / groei – fasen:

1. De Anagene fase, ook wel groeifase genoemd

Tijdens deze fase bevat het haar pigment/melanine en zit de haar verbonden met de haarfollikel, dit is de fase waarin het moet gebeuren.

Tijdens deze fase zit de haar vast aan de haarfollikel welke – in combinatie met de daar aanwezige haarstamcellen – verantwoordelijk is voor de productie en groei van de haar. Zodra de haar door het huidoppervlak komt kunnen de haarfollikel en haarstamcellen, bij een juiste afgaven van het licht, vernietigd worden waardoor er geen voedingsbodem meer is om een nieuwe haar te produceren. Deze fase duurt voor gelaats- en lichaamshaar ongeveer twee tot drie weken.

2. Katagene fase, ook wel overgangsfase genoemd. De haar groeit uit, echter is deze onder de huid al losgekomen van de haarfollikel. De groeisnelheid neemt af en de haar gaat zich voorbereiden op volledige uitgroei. De haarfollikel en haarstamcellen kunnen niet bereikt en dus ook niet vernietigd worden. De haar zal volledig uitgroeien en de haarfollikel zal weer een nieuwe haar produceren die na verloop van tijd boven de huid zichtbaar wordt. Deze katagene tijd is extreem variabel, en kan zelfs in twee dagen voltooid zijn!

3. Telogene fase, ook wel rustfase genoemd.

De haarfollikel en de haar ontwikkelt zich niet en groeit niet. In deze fase is er, als de haar reeds uitgevallen is boven de huid niets van te zien. De haarfollikel en haarstamcellen bevinden zich in de huid zonder een haar te produceren. De haarfollikel en haarstamcellen kunnen niet bereikt en dus ook niet vernietigd worden. Ook deze fase is onvoorspelbaar en kan variëren van enkele dagen tot een paar jaar. Haren verkerend in de Telogene fase zijn met name de haren die gevoelig zijn voor wisselingen in de hormonale huishouding als gevolg van bijv. de menopauze, drugs gebruik, stress, medicatie en wisseling van de anticonceptiepil.

Vanwege de verschillende cycli van een haar is te verklaren waarom niet alle haren in één behandeling verwijderd kunnen worden. Meestal betekent dit dat gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig zijn om er zeker van te zijn dat ieder haarzakje minstens eenmaal wordt geraakt en een haarreductie van ongeveer 90% gerealiseerd wordt. Tussen iedere behandeling ligt een periode van 4 tot 6 weken. Bij sommige locaties (vaak oksels en bikinilijn) wordt het gewenste resultaat al met minder behandelingen behaald, omdat daar een groter percentage haren gelijktijdig in dezelfde cycli verkeerd.

Het is goed om te weten dat geen enkel IPL / Laser systeem een locatie 100% haarloos kan maken, omdat sommige langdurig slapende haarfollikels aangezet kunnen worden tot het produceren van een nieuwe haar. Dit kan gebeuren door een veranderingen in de hormoonhuishouding welke veroorzaakt kan worden door adolescentieperiode (het volwassen worden), zwangerschap, menopauze, bepaalde medicatie of ziektebeeld. Dit houdt in dat u wellicht na een succesvolle behandelkuur nog voor een nabehandeling dient terug te komen.

Om een zo optimaal resultaat te bereiken, raden wij u aan om de onderstaande richtlijnen in acht te nemen. Naast het volgen van deze richtlijnen dient u een verandering in bijvoorbeeld medicijngebruik, de anticonceptiepil, drugsgebruik of andere medicinale / hormonale factoren altijd aan uw behandelend specialist kenbaar te maken. Vanzelfsprekend hanteert uw behandelend specialist een strikte geheimhouding omtrent de door u verstrekte informatie.

Adviezen vóór de behandeling:

 • Gedurende 1 week voor de IPL behandeling oppassen met zonnebank en langdurig zonnen. Gebruik altijd een goede beschermingsfactor (bijvoorbeeld factor 30/50) of bedek de te behandelen gebieden zo goed mogelijk. Veel gebieden komen echter niet in de zon zoals oksels, bikinilijn/ schaamstreek volledig en bilnaad. De behandelend specialist analyseert voor iedere behandeling uw huid en past indien nodig de instellingen aan.
 • Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen.
 • Let op bij ontharen: Zorg dat het te behandelen gebied geschoren is voor de behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 24-48 uur ervoor. Het is van belang dat een kleine minimale stoppel aanwezig is.
 • Gedurende de gehele behandelkuur mag geen ontharingscrème gebruikt worden en zijn harsen, waxen en epileren niet toegestaan, scheren mag wel maar probeer het wel af te bouwen.
 • Tussen de behandelingen adviseren wij u, om 2 tot 3 dagen na het scheren de te behandelen gebieden te scrubben (met uitzondering van uw gezicht). Dit bevorderd namelijk de stand van de haar.

Adviezen na de behandeling:

 • Eerste 24 uur na behandeling niet te heet douchen of baden.
 • Eerste 24 uur na behandeling geen sauna of stoombad.
 • Eerste 24 uur na behandeling niet zwemmen.
 • Gedurende 3 dagen na de IPL behandeling oppassen met zonnebank en langdurig zonnen. Gebruik altijd een goede beschermingsfactor (bijvoorbeeld factor 30/50) of bedek de te behandelen gebieden zo goed mogelijk. Veel gebieden komen echter niet in de zon zoals oksels, bikinilijn/ schaamstreek volledig en bilnaad.
 • Mocht uw huid na de behandeling een huidreactie geven (roodheid) dan kunt u uw huid koelen met bijv. een coolpack (niet uit de vriezer), een natte washand of met aloë vera gel. Dit kan voorkomen en is niet erg / geheel onschuldig.
 • Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Definitief ontharen kan in sommige gevallen gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar.