Permanente Make-up

Skin & Beauty Experts is al 15 jaar gespecialiseerd in permanent make-up!

Permanente make-up: jarenlang plezier van een prachtige make-up, styling van eyeliners of wenkbrauwen.

Niet meer ongerust in de spiegel hoeven te kijken of uw make-up nog goed zit bij een bezoek aan het strand, zwembad of de sauna, of gewoon tijdens het werken in de tuin. Zelfs ’s morgens vroeg stapt u verzorgd uw bed uit. U kunt op uw permanente make-up vertrouwen!

Wat is permanente make-up?

Tijdens het aanbrengen van cosmetische tatoeages of permanente make-up worden d.m.v. kleine naalden pigmentstoffen vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Semi – Permanent.

Permanente make-up is geschikt voor wie:

 • geen wenkbrauwen meer hebben
 • moeite of geen tijd hebben om zich op te maken
 • geen haren meer hebben
 • contactlenzen of een bril dragen
 • veel aan sport doen

De behandeling:

Eyeliner:

Door het aanbrengen van een eyeliner worden uw ogen geaccentueerd, waardoor ze groter en sprekender lijken en uw wimperimplant voller.

Wenkbrauwen hairstokes / powderbrows: 

In overleg met u worden eerst de wenkbrauwen getekend om de vorm en de kleur te bepalen. Alles wordt op een heel natuurlijke manier op uw gezichtscontour afgestemd. daarna worden de haartjes volgens de hairstroke en/of schaduw techniek gepigmenteerd waardoor een heel natuurlijke uitstraling word verkregen.

In alle gevallen toont de kleur na de pigmentatie donkerder dan dat het uiteindelijke resultaat zal zijn. In de eerste week zal de kleur nog voor zo’n 50% lichter worden door o.a. de korstjes die eraf zullen gaan.

Beetje bij beetje wordt er een laagje pigment in de huid opgebouwd waardoor er in de meeste gevallen 1 tot 3 behandelingen nodig zullen zijn voor het gewenste resultaat.

Na de behandeling:

Na de behandeling krijgt u een nabehandeling formulier mee waarin staat hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen na de pigmentatie. De pas aangebrachte permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond en heeft dus zorg en tijd nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na circa 1 week genezen. U krijgt van ons een nabehandelingscrème mee naar huis die u gedurende de eerste dagen meerdere malen per dag dient aan te brengen.

Het is belangrijk de behandelde huid gedurende 3 dagen droog te houden, dus geen water, sauna, zwemmen etc. ook zon of een zonnebank wordt afgeraden. En om zolang mogelijk van prachtig gepigmenteerde wenkbrauwen te kunnen genieten is het verstandig een beschermingsfactor te gebruiken tijdens het zonnen.

Hoe lang blijft het zitten?

Permanente make-up blijft gemiddeld 1-5 jaar mooi, afhankelijk van plaats, kleur, leeftijd, leefwijze… Omdat het proces van huidvernieuwing gewoon verder gaat zal de kleur in de loop der tijd vervagen. U kunt het beste een nabehandeling nemen als de kleur dermate vervaagt, dat u wilt gaan bijtekenen. Meestal volstaat dan 1 nabehandeling.

Uw gezondheid:

Als u lijdt onder één van de onderstaande gezondheidsklachten wordt het aanbrengen van permanente make-up afgeraden. Raadpleeg eventueel uw huisarts.

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Contactallergie
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Gebruik van antistollingsmiddelen
 • Op plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie heeft ondergaan
 • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op uw lichaam voordoen

Tijdens het aanbrengen van permanente make-up mag u niet onder invloed van drugs of alcohol zijn.

Indien u zwanger bent wordt permanente make-up ook afgeraden.

Skin & Beauty Experts is goedgekeurd door de GGD

In Nederland geldt de wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeage of permanente make-up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren 1x per 3 jaar of de behandelaars zich hieraan houden.