Microdermabrasie

Microdermabrasie is een techniek waarbij door middel van aluminiumoxyde kristallen het bovenste laagje van de opperhuid (stratum corneum) wordt verwijderd. Daardoor wordt uw huid geprikkeld nieuwe cellen aan te maken. Littekens en fijne rimpels vervagen, uw huid krijgt een betere doorbloeding, het resultaat is een mooier, frisser en gladder uiterlijk. De huid kan na de behandelingen beter werkstoffen opnemen. Deze intensieve peeling is pijnloos en geeft een direct zichtbaar resultaat.

Toepassingen:
– Vermoeide en matte huid
– Vlekkerige huid
– Fijne lijntjes en ondiepe rimpels
– Verslapte huid
– Verstopte poriën of een vette huid
– Rokershuid
– Futloze, droge en ruwe huid
– Door zon beschadigde huid

Microdermabrasie is geschikt voor elke leeftijd en bijna elk huidtype, ook de donkere huid kan worden behandeld.

Aantal behandelingen:
Heeft u een normale gezonde huid, dan is een microdermabrasiebehandeling zeer geschikt als grondige reiniging en oppepper voor uw huid. Hierbij wordt de oppervlakkige dode huidlaag verwijdert waardoor er een zachte en gelijkmatige huid tevoorschijn komt. U heeft onmiddellijk al na één behandeling een gladdere en frissere huid.

Heeft u een specifiek huidprobleem, dan is het meestal beter om te starten met een kuur. Het aantal en de frequentie van de behandelingen hangt af van het huidprobleem. Daarbij is vaak ook het thuisgebruik van specifiek voor uw huid benodigde producten noodzakelijk. Tijdens het intakegesprek wordt met u een behandelplan afgesproken.
Na een microdermabrasiekuur is een onderhoudsbehandeling één keer in de 6 weken aan te bevelen.

De behandeling
Eerst wordt uw gezicht goed gereinigd en krijgt uw huid een voorbehandeling voor de microdermabrasie. Hierna volgt de microdermabrasiebehandeling, de tijdsduur en sterkte daarvan is afhankelijk van uw huidconditie en de indicatie. Na de microdermabrasie wordt een kalmerend en verzorgend masker toegepast en als afsluiting een crème met beschermingsfactor aangebracht. Tevens worden de wenkbrauwen geëpileerd.

Na de behandeling
Uw huid voelt na de behandeling zacht en strak aan. Uw huid kan door de versterkte doorbloeding warm voelen en wat rood zien, alsof u een dagje in de zon heeft doorgebracht. U kunt direct uw dagelijkse bezigheden hervatten, u hoeft er niet voor thuis te blijven. De huid gaat niet vervellen en vertoont geen korstvorming. Wel is het een must gedurende de eerste dagen na de behandeling uit de directe zon te blijven en een crème met beschermingsfactor te gebruiken.